Колекция на Alexander McQueen за сезон пролет-лято 2013

„ Тази колекция е иследване на идеалите на женствеността. Нас ви вдъхновяваше еротиката, съблазнитените момичета на художника Алберто Варгас, чуственост, но не голота“, казва творчески директор Sarah Burton за новата колекция на Alexander McQueen за сезон пролет-лято 2013.

В този сезон марката Alexander McQueen се завърна към каноничния за себе си силует – тясна талия и умишлено подчертана линия на бедрата. Безупречно скроените сака се носят с потници, поли-молив до средата на глезените, или с къси панталони.

В колекцията за сезон пролет-лято 2013 прекрасно е спазен баланса между твърда структура и откровеност. В колекцията са включени жакардови тъкани, пластове дантела, лачена кожа и ефирна органза, корсети и пищни поли.

Alexander McQueen представя цветова палитра в черно, бяло и ярко червен цвят с добавяне на злато, мед и жълти тонове. Дизайна на бродерията включва "пчелна пита",златни пчели и богата апликация от цветя.

Ботушите и обувките в колекцията на McQueen са урасени с мрежи, а техните прозрачни токчета са изпълнени с кристали. Сред другите аксесоари са корсети, колани, къси широки колиета, покриващи почти цялата шия , гривни с мъниста и есктравагантни шапки с дантелени воали.