Тенденции за есен 2013-2014


В края на лятото, преди смяната на сезона е време да се замислим за тенденциите на настъпващата есен, които бяха предсказани на февруарските и мартенски Прет-а-порте. Известно е, че модата изпреварва сезона поне с шест месеца. Световните модни къщи в своите колекции вече зададоха основните направления на модата за есен-зима 2013-14.

Според  модните експерти тенденциите за предстоящия сезон определиха колекциите на Céline, Chanel, Christopher Kane, Fendi, Gareth Pugh, Givenchy, Haider Ackermann, Hermès, Lanvin, Marc Jacobs, Prada, Proenza Schouler, Rochas и The Row. И разбира се, наближаващата  есен не можем да си представим без Valentino, Dior, Miu Miu и Louis Vuitton.

Може би най-важното нещо за идната есен-зима ще стане практичната, с отличен дизайн дреха. Това може да се види в колекциите есен-зима 2013-14 на Raf Simons, Thomas Mayer, Албер Елбаз, Miuccia Prada и др.

Много модни къщи предложиха сдържана цветова палитра, главно контраста на черно и бяло. Черното е един от основните цветове в безупречно лаконичната колекция на Valentino и в поредната стилна работа на Haider Ackermann. Имаше много  „цвят на елегантност" и в запомнящите се модели от подиума с Chanel, и в емоционалното представяне на Celinе, на което Фийби Фило представи интересни кройки, леко иронични неща в есенния гардероб в меки обемни форми.