Маникюр по Фън Шуй

Днес Фън Шуй е много популярен и прониква във всички сфери на живота. С помощта на това учение устройват дома и работното място. Неговите правила спазват дори в козметологията, например, маникюра по Фън Шуй става все по-популярен в Европа и целия свят.

Маникюрът  по Фън Шуй съчетава в себе си новите тенденции и опита на древната практика. Главен инструмент тук е цвета. Отначало се избира отенъка на лака, основа за избора е мястото, което вие владететеж в координатна система.

Системата на Фън Шуй работи по пет основни движещи елементи (метал, дърво, вода, земя и огън). И по тази система, всеки човек има си елемент, въз основа на неговото раждане. Тази индивидуална цветова палитра засилва състоянието на конфорт в човека, прави го хармоничен и в синхрон с природата. Стихията се определя от последната цифра на годината на раждане: 0 и 1 – стихията на метала, ако е 2 и 3 – вода, за 4 и 5 – дърво, 6 и 7 – огън, а 8 и 9 – земя. От стихията зависи формата на никтите, изобразените на тях символи, текстурата и цвета на лака.

Спореде Фън Шуй символът за метал са разнообразни метални предмети като монети и мечове. Метала допринася за финансов успех, както и появата на ентусиазъм и предприемчивост. Ноктите трябва да се оцветяват в сребрист метален цвят, в бяло, златно. Формата е най-добре да бъде правоъгълна, дълга.

Водата е първият елемент, и от нея вече произлизат останалите. Тя способства за повишаване на силата и егергията. В маникюра за тази стихия използват специално стъкло, фонтани, огледала, риба, морски пейзаж и всичко, свързано с водата.

Можете да използвате бели камъчета, вълни и модели на снежинки, перли и мъниста. Формата на ноктите са къси, квадратни, в сив цвят, лавандула, черен или тъмносин.

Дървото е елемент на гъвкавост, креативност и растеж. Символите, използвани в маникюра са  растения, дървета, дълги ивици, акрил. Формата е полукръгла в цвят светло зелено, зелено, комбинирани с прозрачен лак.

Огънят е символ, способстващ повишаване на жизнената енегрия и активност. В маникюра трябва да присъстват триъгълни обекти, снимки на залеза и изгрева на слънцето, както и снимки на различна светлина. Формата на ноктите е островърха и триъгълна, цвета е огнен ( оранжев, розов, червен).

Земята  според Фън Шуй символизира увереност в себе си, недеждност и стабилност. За символи служат керамика, квадратни форми и украшения с камъни. Формата на ноктите е закръглена, те са къси, цвета е матово жълт, кафяв, телесен, златен.