Мода есен-зима 2014-2015

Сред цялото разнообразие на представените от дизайнерите модни образи за новия сезон е лесно да се отделят основните тенденции. Развитието на модата върви по собствен и доста сложен път, но все пак е подчинено на някакви закони. С какво иначе бихме обяснили единодушието на най-известните дизайнери в следването на определени идеи? Модата есен-зима 2014-2015 е ярка, дори пъстра, със сложни цветови решения и големи уютни форми, с неочаквани съчетания и находки, прекрасна и любопитна.

 

Потресаваща еклектичност при избора на метерии при създаването на моделите. Понякога в един ансамбъл се съчетават едва ли не антагонистични материали. Майстроството на авторите се състои в това, да успеят да съединят в един възхитителен образ такива сложни материи като кожа и дантела, кожа с полупрозрачни материали, мрежест материал с туид.

В колекциите са използвани много кожа, пухове и пера, оцветени в ярки отенъци.

Най-забележимия детайл на комфортния шик е дългото палто, приличащо на уютен домашен халат, с колан, завързан на талията на възел, без копчета.

Освен връхните дрехи, същата денденция имат и пуловерите – удължени, с широки ръкави.

Ефект на защитеност и топлина е постигнат с многослойност на материите, когато в един комплект се съчетават няколко различни, често  асиметрични  елементи на тоалета.

Добавете още редица забележими нюанси като широките, изобилно украсени с метални детайли колани, масивните обувки в мъжки стил и ще получите най-модерния силует за есен 2014-2015 год.