Колекция аксесоари от Alexander McQueen за есен-зима 2012-2013

 

Sarah Burton, творчески директор на Alexander McQueen нарече представената в Париж колекция есен-зима 2012-2013 - ода за „красиво бъдеще, позитиви, оптимизъм“.

Поредица  от леки и ефирни образи, изградени върху комбинацията от луксозна кожа с тънки полупрозрачни тъкани,  е сложно  да си представим в реалния ежедневен есенно-зимен гардероб, което не може да се каже за аксесоарите, допълнящи колекцията.

Модерните аксесоари в колекцията на Alexander McQueen за есен-зима 2012-2013 са едновременно творческа интерпретация на наследството на самия Ли Маккуин ( знаменитите негови черепи за пореден път станаха един от основните декоративни детайли на колекцията аксесоари) и принос за новите тенденции в сферата на аксесоарите.

Ключът на колекцията от аксесоари на Sarah Burton стана използването на нетрадиционни материали и по-специално кожа, която за последните няколко сезона вече успя да се превърне почти в задължителен елемент на дизайнерските колекции за аксесоари и бижута.

Гривни – спирали и кожени колани са украсени с миниатюрни златни, или сребърни висулки и пафти, превръщайки необичайното съчетание на  текстури в автентични аксесоари. А за най-преданите поклоннички на Ли Маккуин в новата колекция намериха място и големите коктейлни пръстени, украсени с миниатюрни черепи.