Новият модел часовници на Cartier

 

Изложбата за часовници SIHH 2013 вече наближава и водещите марки, произвеждащи часовници една след друга  започнаха да вдигат завесата над новостите, които ще представят в края на януари в Женева.

Френската компания Cartier ще представи нов модел на дамски часовници от колекцията на Cartier Crash,  получил името Cartier Crash Limited Edition 2013.

Моделът на новия часовник ще се предлага в четири различни версии – първите две версии имат корпус от бяло или розово злато, а аналогичните корпуси на другите два са украсени с 471 диаманта с общо тегло около 2,27 карата.

Корпусът на часовника Cartier Crash Limited Edition 2013 е с размери 38.5 х 22.5 mm, но тяхната закръглена форма е трудно да охарактеризираш с една дума – модела напомня известните меки часовници на Салвадор Дали.

Легендата разказва, че през 1967 г., вицепрезидента на "Картие" в Лондон попаднал в сериозна авария. През този ден, неговата ръка украсявал часовника Cartier Bagnoire Alongee, който заради високата температура се разтопил и придобил доста необичайна форма.

Когато изкривения часовник видял основателя на бренда Жан-Жак Карти  бил осенен от вдъхновение, и създал новия модел часовник, получил названието Cartier Crash.

Само 267 копия ще бъдат пуснати от златната версия на часовниците и 67 копия от часовниците в корпуса с диаманти. Тяхната стойност за момента не е обявена.

Бионсе подари на съпруга си часовник за $ 5 млн.