Райето през пролетта на 2013 год.

Пролетния гардероб задължително трябва да  се състои само от ярки и свежи цветове дрехи. Дантелени поли, рокли на цветя, забавни щампи, ранички, панталони с пъстри щампи и много други.

Сезон пролет 2013 год. обещава да бъде най-необикновения за последните няколко години.

Какви ли не щампи бяха модерни през последните няколко сезона: цветни, геометрични, абстрактни, етнически. С особена популярност се ползват каретата, звездите отдавна са открили функционалността и красотата на този дизайн. Но като, че ли тази пролет каретата имат конкурент – райетата. Да, поли и блузи с хоризонтални райета никога не са излизали от мода и са съставна част от ежедневния гардероб сигурно на всяка жена. Въпреки това, сега става въпрос за райета от различен вид. Marc Jacobs, Lanvin, Saint Laurent, Balmain, Michael Kors включиха в своите пролетно-лятни колекции ярки черно-бели райета. В този случай дизайнерите направиха акцент не само на вертикалното райе, познато на всички, но и на неговото съчетание с хоризонтално.

Блуза или потник с черно-бяло райе е една от необходимите покупки за пролет 2013 год. Независимо от яркостта си то ще заеме достойно място в гардероба на всяка дама. Блуза с вертикално райе ще изглежда чудесно с тесни сини дънки. За да създадете малко по-сдържан образ, отдайте предпочитание на блуза на райе в съчетание с класически стеснени панталони и пъстри балетни обувки.