MRP International ще управлява  активите на България Мол.  Молът ще започне работа с  80% отдадени под наем площи, като за останалите 20% се преговаря в момента и може да отворят врати през първата половина на 2013.

Дейността на MRP International е фокусирана основно върху търговското развитие и  в момента има 135,000 м2 в...


 

 

 

Bulgaria Mall знаем колко е важно времето, което отделяме за пазаруване, да е приятно и лесно организирано. Затова смеем да твърдим, че Bulgaria Mall е място, което предлага на своите посетители различно изживяване. Това се дължи на няколко ключови предимства, за които ще ви разкажем: стратегическа локация; дизайн, гарантиращ лесна ориентация; огромен стъклен покрив, подсигуряващ естествена светлина; улесняващи решения за родителите; и селектирани брандове.

Разположенa на кръстовището на бул. България и бул. Т. Каблешков, сградата на Bulgaria Mall привлича погледите със своята стилна външна архитектура. Вечер търговският център е още по-впечатляващ, защото се осветява от LED светлини, организирани в динамично управляема фасада – техника, която ни позволява да оцветим мола по всякакъв възможен начин. И изненадите не свършват до тук.

Архитектурният проект на Bulgaria Mall е подготвен от израелскaта компания MYS Architects Studio. Българският партньор е 17.5 Studio. Голямото предимство на дизайна е лесната ориентация. Четирите етажа (партер + 3 етажа) на търговския център са проектирани около голямо свободно пространство – архитектурно решение, което помага на посетителите да се ориентират лесно и им дава добра видимост от и към всяка точка на търговския център.

Строителството на Bulgaria Mall е изпълнено от българското поделение на белгийската компания Cordeel. Според Владимир Андреев – директор на проекта от страна на Cordeel, целта е била да се постигне олекотена визия, а голямото предизвикателство са били овалните елементи от интериора. За да бъдат постигнати извивките, е използван стъклен армиран гипс. Елементите са произведени в Лондон, след което са монтирани на място.

Едно от преимуществата, с което се гордеем много и което ни отличава от другите молове в София, е естествената светлина, която влиза през огромния стъклен покрив на сградата - един от най-големите такива в Европа. Остъкленият покрив впечатлява не само с площта си от 1 300 кв. м., а и с факта, че използваното стъкло спира инфрачервените лъчи, което гарантира, че температурата вътре в мола не се влияе от външната. Погрижили сме се да изберем качествено стъкло, което издръжа до 120 кг. на кв.м., за да подсигурим лесен достъп за почистване и работа по покрива. Щастливи сме, че наистина за пръв път в България посетителите на търговски център ще могат да се разхождат под приятната естествена светлина на дневното слънце.

Уникален е и цялостният вътрешен дизайн на мола. Интериорът е решен изцяло в бяло и е впечатляващ с гъвкавите си форми и елегантни прожектори, които прибавят закачливи цветни акценти, отново регулирани от нас. Овалните форми, напомнящи на тези в природата, са ключов елемент от дизайна.

Bulgaria Mall заема площ от 128 000 кв.м., като отдаваемото пространство е 34 000 кв.м. Проектът включва и офис-кула, която ще е готова след година и половина и ще допълни концепцията.

Посетителите на мола ще бъдат изкушени от разнообразни, но селектирани марки като: H&M, Debenhams, Esprit, Carrefour, кино Арена, Technopolis, Sport Depot, Hippoland, Liu Jo, Fornarina, Guess, Playlife, D’Orne, Stefanel, Fan Point, Camper, Andrews, Timeland, Premium, Valentin, iCorner, Opticlassa, Scandal, VIP Style, Geox, Guess, Bata, Casyopea, Bul Bel, Paradise Garden, Contrabanda, Daphne, Triumph, Swissies, Kolev & Kolev, Geox, Eagle Time, Altinbas, Catty, Pompea, Paolo Botticeli, Estil, Misaki и други селектирани.

Още нещо, което отличава Bulgaria Mall от останалите търговски центрове, е че, само тук можем да се докоснем до британския стил на веригата универсални магазини Debenhams, която открива първия си магазин за България. Той се намира точно до самия атриум и е разположен на три етажа с вътрешни ескалатори. Нови за нашия пазар са и магазините на Liu Jo и Fornarina. Esprit пък представят новата си концепция магазини California именно чрез новия си магазин в Bulgaria Mall. Hippoland също са се постарали да изненадат посетителите с най-уникалния си магазин за страната.

Семейното спокойствие и разбирателство е безценно, затова сме помислили доста за родителите и най-малките посетители на мола. Майките с радост ще открият огромен детски кът с невероятни забавления за деца на всякаква възраст. Знаем, че това сбъдва мечтата на много семейства с деца – спокойно пазаруване, докато децата се забавляват под надзора на специално обучени аниматори. За удобството на родите

Subcategories