Маркови дрехи, outlet

 

 

1957 – 1998 Началото - Централен Универсален Магазин

Сградата на Централен Универсален Магазин, популярна в България със съкращението ЦУМ, се намира в сърцето на столицата, непосредствено до Министерския съвет, Президенството, както и в близост до Народното събрание. Построен в началото на един от най-старите булеварди на София - бул. „Княз Александър Дондуков", днес ЦУМ е олицетворение на модерния столичен град. Проектирана от архитекта Коста Николов през 1956 г., сградата на ЦУМ е част от монументалния архитектурен център на София, т. нар. Ларго.


За българите ЦУМ винаги е представлявал символ на просперитет и е бил гордост за страната. Като най-модерната сграда на своето време, ЦУМ е бил задължително място за посещение при всяко идване в София. Хората от цялата страна са идвали в ЦУМ за всяка важна покупка, понеже в ЦУМ са могли да намерят всичко. През далечната 1957 г. витрината на ЦУМ е била украсена от не какво да е, а от лек автомобил "Рено-Долфин".

 

2000 – настояще
След повторнто си отваряне през 2000 г. до днес, ЦУМ отразява новия, модерен начин на пазаруване. Търговските площи в ЦУМ са разположени на шест етажа с площ над 15,000 кв.м.

Висококачествените стоки, които се предлагат в търговския център, привличат за клиенти динамични хора, които държат на своя стил. Тук могат да се намерят дрехи, обувки, чанти, козметика и парфюми, часовници, бельо и аксесоари от най-известните световни марки. Дискретната музика, приятната среда, стилно подредените магазини и усмихнатите служители правят пазаруването в ЦУМ удоволствие.

Офис център ЦУМ е разположен на последните три, от общо деветте етажа в сградата. За него е предвиден отделен вход и рецепция, която гледа към минералните бани и градината. Като един от най-представителните Бизнес центрове в своя клас, ЦУМ е предпочитан от множество международни компании, където да разположат своя главен офис.

1999 – 2000 Възстановяване - Реконструкция
От 1999 г. до 2001 г. ЦУМ АД успешно завърши проект за обновяване и реконструкция, който бе осъществен под ръковоството и наблюдението на британски екип и назначен специално за целта чуждестранен персонал със съответен опит в тази индустрия, който бе в България до завършването на целия проект. Предлаганите условия са от степен А по западен стандарт за търговия на дребно и за офис помещения.


Възстановителните работи позволиха създаването на пространство разпределено около два атриума, което позволява проникването на естествена дневна светлина в сградата от покрива. Планирането на вътрешното пространство бе извършено по проект на архитекти от гр. Лондон още в ранните етапи на дизайн, като целта бе постигането на максимално ефективно разпределение на площите.

 

Адрес: София, 1000, бул. "Мария Луиза" 2, Метростанция "СЕРДИКА"
Тел.: 02 / 92 60 700
Работно време на ЦУМ: Понеделник - Събота: 10:00 - 21:00 ч.; Неделя: 11:00 - 20:00 ч.

 

 HARD – перфектният кавалер за бала

Нови изключителни предложения от фирма HARD, ориентирани към абитюрентските балове, Ви очакват в представителния магазин в ЦУМ. Авторските бижута на OSTROWSKI-DESIGN, които съчетават взаимодействието между сребро, кристали SWAROVSKI и

Read more...

Новини

Виж всички събития...