Маркови дрехи, outlet

Hard

HARD е създадена през пролетта на 1991 г. в София. Пет години по-късно се специализира в областта на обработката на кехлибар и ювелирни изделия от него. Изборът не е случаен. Кехлибарът е първият скъпоценен камък, използван от човека като украшение. Чрез своята естетика въздейства като допинг на докосналите се до него. Още от древността занаятчии, художници и бижутери го използват, за да вдъхват живот на различни произведения на изкуството. Това го прави изключително популярен сред артистичните среди, колекционерите на изкуството и аристокрацията. Чудодейните му лековити свойства, използвани в медицината, са далеч неизучени докрай. Разнообразието на форми и цветове, както и мумифицираните "пратеници" от миналото на Земята, ни въвеждат в един друг свят, създавайки му ореол на тайнственост.

При оценка на кехлибарените изделия се взимат предвид множество фактори - бистрота, разположение на вътрешните разпуквания и шарки, наличието на редки включения, уникалност на камъка, големина, форма, сложност на изделието и други, но в крайна сметка почти всички са подчинени на естетическото възприятие.

HARD е специализирана също така и в изработката на бижута от висококласни перли, известни под наименованието NAMIDA. Запазената марка TSUKINO NAMIDA (лунна сълза) се отнася до бижутерията от висококачествени, култивирани, естествени перли. Всяко изделие NAMIDA е придружено от сертификат, гарантиращ автентичността и принадлежността на перлите към международно признатите и високо ценени перлени култури от сортовете - Biwa, Akoya, Southsea, Tahiti.

Красотата и дълговечността на перлите подтиква към използването им като ценен експонат или компонент от класна бижутерия. От хилядолетия човек е използвал перлата единствено като скъпоценен камък. Ювелирните разновидности на перлите са може би единствения скъпоценен камък, използван в своята натурална форма. Тяхното съвършенство не изисква допълнителна човешка намеса. Изключително красивите и уникални големи бисери са дори по-редки от гигантските диаманти. Технологията за култивиране на перли се появява благодарение на японеца К. Микимото, наричан "Краля на перлите" в началото на ХХ век. Тя е сложна и постоянно се усъвършенства, но неизменен остава само принципът - култивираните перли са натурален продукт, при който човешката интервенция замества случайността в природата.

HARD гарантира автентичността и качеството на суровините: кехлибар, перли, благородни метали и др. използвани за ювелирните изделия.

Магазини в мола

Виж всички магазини...