Ревюто на Chanel за пролет-лято 2013 в Париж

 

Karl Lagerfeld е един от постоянните и най-очакваните участници на Седмицата на модата в Париж. Той обича да критикува звездите, но  никога не дава основание да се смее над себе си или своите колекции.

Това не е изненадващо. Всяко негово творение става обект на желание секунди след представянето му на подиума. Колекцията за сезон пролет – лято 2013 не стана изключение. Известната сдържаност и строгост, присъщи на марката,  в тази колекция придобиват нови форми и се превърнаха моделите на Lagerfeld в истински дрехи на бъдещето – всичко благодарение на футуристичните кройки.

Основната тема на колекцията на Лагерфелд стана бароков лукс  съчетан с лаконизъм. Много млада, игрива, лаконична, свежа и заедно с това трaдиционна колекция на Chanel. Lagerfeld представи нови варианти на тема туид – той стана база за клетки с различни форми и размери. Не мина без ирония: любимата шапка на Mademoiselle Coco придоби футуристична форма чрез добавяне на класическата форма на огромни полета от прозрачна пластмаса. Самият Lagerfeld бодро премина по подиума на чело на безкрайните редици от модели.