Мъжката декоративна козметика завоюва пазара

Времената, когато мъжете ходеха в магазините за козметика само под натиска на своята спътница отдавна вече отминаха. Днес представителите на силния пол с удоволствие прекарват време без приятелки, избирайки подходящия парфюм, крем или лосион за тяло. Но ситуацията може коренно да се промени: магазините за козметика вече са готови за продажбата на мъжка декоративна козметика.

Метросексуалност, това не е сексуална ориентация, а стил на живот, и количеството мъже, които ревностно следят за своя външен вид расте с всеки ден. До скоро за повечето от мъжете беше лукс месечното посещение във фризьорски салон. А днес, без да се затрудняват ще ви разкажат, че тоника за лице е според вида на кожата, а пилинга един път в седмицата не е просто прищявка, а жизнена необходимост.

Може да се спори безкрайно, добро ли е това или лощо, но е факт, че интереса на мъжете към козметиката е забележим с невъоръжено око. И мъжкият перфекционизъм  достигна съвършенството на класическите женски хитрости - очна линия, спирала и други подробности на козметиката.

Британската верига от специализирани магазини Superdrugs официално обяви, че планира да започне продажбата на козметика за мъже. Директора на компанията Джек Уимисн подчерта, че козметиката под марката Taxi Man, която ще се появи на рафтовете редом с женските стоки е предназначена не за травестити, а за нормалните мъже.

"Днес вие можете да бъдете мачо и да носите грим. Погледнете Ръсел Бранд и Роби Уилямс. Те носят грим, но  също така са  и съвсем обикновени хора - каза Uimiss. Мъжете са загрижени за външния си вид, както никога до сега“.

Според създателя на новата линия  Питър Кели, в неговата колекция всеки мъж ще намери нещо подходящо за себе си. Козметиката не е предназначена за създаване на ярък образ. Спокойните, умерени тонове ще помогнат незабележимо да се коригират някои физически недостатъци.