Черният цвят в гардероба – мрачно или модерно?

Черният цвят е един от най-загадъчните цветове. Той е способен да ви придаде елегантност, или мрачност. И все пак черния цвят може да служи като отлична основа  в гардероба ви. Важното е да знаем как да го носим.

Черното е идеално за брюнетки и блондинки с бяла кожа. Той прави външния вид по-ярък и ефектен. Докато  жените с кафяви, рижи  и тъмно кафяви коси този цвят може направо да ги „убие“,  или да ги направи безлични.

Едно от основните предимства на черното е способността му да прави фигурата по-стройна. Помнете, че визуално черния цвят прави по-стройни само жените до размер 48.  Ако вие, напротив сте много слаба, черния цвят може да ви превърне в тръстика.

Второто преимущество на чения цвят – в него е просто да изглеждаш стилно. И наистина, ако имате проблем с комбинацията от цветове, облечете се в черно, няма да съжалявате. В допълнение, черния цвят си  отива с почти всички цветове и да изберете допълнителен цвят няма да бъде сложно. Разчупете черния комплект с бежово или бяло и ще се получи много стилно съчетание.

Третото предимство - черното е най-елегантно. В него ще изглеждате женствена и загадъчна. Това е знаеляа и великата Коко Шанел, създавайки малката черна рокля.

Ако сте избрали за основа на гардероба си дрехи в нюанси на черно, това не означава, че ще изглеждате скучна и монотонна. Можете да играете с текстури и материи, всеки ден да правите различни комбинации.

През този сезон черната  дантела има специално значение . Можете да носите дантелена полупрозрачна рокля миди с кожено яке. Допълнение към този образ могат да бъдат груби ботуши  на платформа или боти.  Смело избирайте черни неща, декорирани с копчета, мъниста и пайети.

Не напразно много дизайнери  отдават предпочитание на  черния цвят. Той ви позволява да си вземете почивка от ярките цветове и щампи, с които се сблъсквате в ежедневието. Много често представителите на модната индустрия избират образи в стил total black. Това изглежда ултрастилно.

Вижте още:

Дънки с аромат на малини

Мохер – гореща тенденция за есен-зима 2013-2014