Чантата на Кралица Елизабет направи фурор

Прието е да се казва, че в Англия има една модна икона, по която се водят милиони и това е Kate Middleton. Оказва се, че не е съвсем така.

Кралица Елизабет  също е способна да влияе на вкусовите предпочитания на своите поданници. Всяко излизане на Kate Middleton в света внимателно се изучава от всички жени в Англия. Много от тях се стараят да подражават на стила на херцогинята. При една от появите си Kate Middleton излезе с палто на марката Hobbs, което скоро изчезна от продажба, модела беше изкупен буквално за минути.

Кралица Елизабет не изостава от своята снаха. Владетелката на Британия, сама не осъзнавайки създаде луда треска около чантата на марката Launer London, с която се появи на своя диамантен юбилей.

Съгласно някои данни продажбите на чантата се покачили с 58%. Освен това, сайта на модната марка за известно време престана да функционира заради многочисленните молби на поклоннички на стила на Кралица Елизабет да пусне подобен модел чанти. „ Кралското семейство до сега има огромно значение за бизнеса във Великобритания. До днес  всичко, което е свързано с монарсите предизвиква в потребителите огромен интерес“, коментира ситуацията производителя на чанти Launer. На особен интерес  се радва „кралския“ модел чанта с отенъци металик, розово и зелено.

Кралицата не за първи път помага за увеличаване на доходите на производителя на чанти Launer. След сватбата на Кейт Мидълтън и Принц Уилям марката увеличи продажбите си с 60%. Приноса за това е отново на Кралицата, която се появи на сватбата с чанта от кожа с кремав отенък. Цените на тези чанти никак не са ниски. Например, модела чанта Royal, която Кралицата носеше струва 1000 фунта стерлинги.