Ив Сен Лоран създаде чанта в чест на Гуинет Полтроу

Гуинет Полтроу не само създaва предмети от гардероба, но и служи като муза. Актрисата вдъхновила марката Yves Saint Laurent да създаде чанта в нейна чест.

Историята знае много примери, когато именити марки създават чанти в чест на някоя знаменитост. Hermes за Джейн Бъркин, Mulberry за Lana Del Rey, Виктория Бекъм за Harper Seven Бекъм. Сега към списъка се прибави още едно име.  Модната къща Yves Saint Laurent създаде нов модел чанта специално за Gwyneth Paltrow. Актрисата била забелязана с нея на едно летище.

Обемната чанта с две къси дръжки и една дълга стана истинско въплащение на минимализма.

Може би новия творчески директор на Yves Saint Laurent  Еди Слиман нарушава непоклатимите традиции на марката. След идването на Слиман на длъжност художествен ръководител известната марка обещава още  много промени.  И това касае не само концепциите на бренда. Стана известно, че Еди Слиман възнамерява да промени името на легендарната марка на Saint Laurent и да премести седалището от Париж в Лос Анджелис. Много поклонници на марката  Yves Saint Laurent веднага изразиха възмущение от тези факти, но  Пиер Берже, дясната ръка Ив Сен Лоран и съсобственик на къщата излезе в защита на дизайнера. Той каза, че Слиман има правото да работи във всеки град, в който се чувства комфортно.

Чантата на Кралица Елизабет направи фурор