Модерни слънчеви очила за 2012

За тези, които отдавна са усвоили правилото, касаещо задължителното присъствие в гардероба на слънчеви очила, вече няма проблем с избора.

Във времето с повишена слънчева активност, слънчевите очила вече не са само за разкош. Те са необходимост и помагат да се предпазим от преждевременната поява на бръчки. Модерните слънчевите очила за 2012 год. в някои неща повтарят предишните колекции, но имат и своите особенности.

И тук не мина без влиянието на 70-те год., плътно проникващо във всички отрасли на модната индустрия. Затова и шик за сезона са слънчевите очила „авиатори“ и „кобра“. Колкото по-големи са очилата, толкова са по-модерни.

За дамите не е задължително формата да бъде закръглена, продълговатия вариант, имитиращ „котешки поглед“ или „очи на пчела“ са също толкова модерни.

Редица дизайнери представиха слънчеви очила в настандартни форми, във вид на сърца, правоъгълници, въобще полето на фантазии е неограничено.

При избора на слънчеви очила е важно да помним и отчитаме особенностите на лицето: за момичета с дребни черти подобни слънчеви очила не са подходящи. Ако лицето е кръгло, или овално, най-добре обърнете внимание на квадратните форми. Ако лицето е с правоъгълна форма, очилата трябва да имат овална форма. Правилния избор на формата на слънчевите  очила ще помогне за създаване на балансиран образ.

Модерните слънчеви очила за 2012 могат да бъдат от различни материали. Допускат се метални рамки, но пластмасовите са много по-актуални. Цветовата гама е разнообразна, от едноцветни до имитиращи естествената текстура на дърво или камък. Ярката инкрустация остана в миналия сезон. Сега наименование на бренда, или инкрустация на камъни по слънчевите очила можеш да видиш само от близо.

Модерни са слънчеви очила – хамелион, горната част на които е по-светла от долната и реагират на интензивността на слънчевия поток.

Модерните слънчеви очила могат да бъдат черни или кафяви, в този сезон модата е демократична. В редица колекции се виждат стъкла в син или тюркоазен цвят, също така могат да бъдат огледални. Не се ползват с особенна популярност само стъкла с червен и сив отенък.