Съчетанията от цветове в дрехите

 

Човека краси не самата дреха, а съчетанието от цветове в дрехите.

Сигурно сте забелязали, че една и съща дреха, в един и същи цвят, изглежда различно  на различните  хора, а зимисляли ли сте се защо?

Всичко е в съчетанието на цветовете. Едни хора съчетават червено и черно, а други жълто и сиво. Именно съчетанието на цветовете в дрехите ги правят да изглеждат празнични, или ежедневни, за пълни или за слаби.  Важно е да се отбележи, че благодарение на съчетанието на цветовете в дрехите, може да скрият, или обратното, да се подчертаят достойнствата, а много е важно и когато това изглежда карсиво и хармонично.

На всички е известно, че светлите тонове правят фигурата по-пълна, а по-тъмните обратното, скриват излишното. А ако вие имате пълна фигура и сте любителка на белия цвят, то тогава го съчетайте с черно или лилаво.

Интересно е как психолозите се отнасят към съчетанието на цветовете в дрехите:

  • Зелено със сиво или лилаво – говори за самоконтрол на личността и нейната неотменна логика;
  • Съчетание на ярки тонове със сиви отенъци – говори за акстравагантност;
  • Съчетание на жълто с червено – говори за жизнерадостен човек.

Съчетанието на цветовете в дрехите винаги е интересувало както психолозите, така и моделиерите, но всеки има своя теория за самото съчетание. Моделиерите съчетават цветовете в дрехите, за да създадат красив модел, който след това да се продава успешно на пазара.

Психолозите, на свой ред, в съчетанието на цветовете търсят отражение на човешката психика. Чрез съчетанието на цветовете в дрехите като, че ли ние показваме своя вътрешен свят и това разкриват психолозите, но да създадат модела могат само моделиерите, тъй като именно тяхната работа ние носим и се възхищаваме.